• Home
 • Introductie
 • Trainingsaanbod
 • Coaching
 • Cursussen
 • Workshops
 • Acteerwerk
 • Regisseren
 • Teambuilding
 • Begeleide Intervisie
 • Folders
 • Aanmelding en contact
 • Publicaties & foto's
 •  

  Acts

  Voor wie
  Voor bedrijven, organisaties en particulieren: evenementen, congressen, themadagen, bijscholingsdagen, lezingen en feesten

  Inhoud
  Annelies wil graag voor u een prikkelende en/of grappige en/of inspirerende act of personage spelen, of een theatrale presentatie die het onderwerp van b.v. uw lezing onderstreept en illustreert.
  Ik heb verschillende bruikbare acts en theatrale vormen, zoals een bijzondere modeshow of een gekke quiz met bijzondere uitspraken die ik naar uw wens kan aanpassen. Ook kan ik nieuwe acts maken n.a.v. uw wens. De werkwijze kan prikkelend, soms iets confronterend, ondersteunend en opbouwend zijn.
  Er kan sprake zijn van een openingsact of een afsluitende act een soloact of een mini scène met (een) andere acteur(s). De act wordt van te voren besproken met de opdrachtgever.

  Aanbod acts:
  U kunt o.a. gebruik maken van verschillende acts, theatraal personages, of theatrale presentaties zoals u hieronder kunt vinden:
  Een soloact: Ik speel de moeder van een zoon met een schizofreen ziektebeeld, die zowel kritische kantekeningen maakt over de hulpverlening, over dat er te weinig geluisterd word naar familie door de GGZ en haar aangrijpende ervaring over haar machteloosheid als moeder van een psychiatrisch zieke zoon.
  .• Een miniscène: Ik speel de liefdevolle, maar zeer betuttelende zus, die haar schizofrene broertje probeert te verzorgen en te beschermen. Zij vertelt over de crisissen, de angst als haar broertje steeds weer weken wordt vermist, de belofte van haar ouders om voor haar broertje te zorgen en hierdoor geen eigen leven meer heeft, de smeekbede aan de GGZ om haar broertje bepaalde periodes verplicht op te laten nemen, de onzekerheid over inzagerecht van de patiënt, haar kritiek dat haar broertje teveel zelfstandigheid krijgt van beschermd wonen enz (acteur Ruben Schneider speelt het passieve schizofrene broertje die voor zich uit staart) gespeeld , die zorgzaam en zeer betuttelend was. Ik heb b.v. voor een themabijeenkomst over privacy en autonomie
  Voor een jubilaris heb ik o.a. een modeshow waar ik met samen met andere acteurs, maar ook met de familie en collega’s van de jubilaris op een zeer theatrale manier verschillende kanten (leuke, bijzondere, gekke, geheime of serieuze kanten) van de jubilaris kan laten zien. Dit kan d.m.v. kleding en gekke bewegingen, muziek en door grappige tekst.
  Een soloact met het personage ‘Liesje’. Zij is een jong naïef personage die het liefst een liedje wil zingen, omdat ze gek is op microfoons. Op een zeer verlegen manier begint ze te vertellen, maar wordt gaandeweg brutaler en stelt primaire vragen, geeft haar mening over de inhoud en vertelt wat haar opvalt op b.v bijeenkomst/lezing waar ze is. Dit doet ze op een vrije en vrolijke manier, maar hiermee zorgt ze wel voor wat confrontaties waarbij ze nooit iets afbreekt
  Een soloact waarin ik de rol van verschillende psychiatrische patiënten speel (b.v een vrouw met een Borderline persoonlijkheidstoornis, een psychotische vrouw of man, een vrouw met een schizofreen ziektebeeld of verslaafd enz) of een ernstig gedragsgestoorde man of vrouw die als personage ondersteunend kan werken voor de lezing of congres en ietwat prikkelend zijn voor het publiek waardoor iedereen weer op het puntje van hun stoel komen te zitten.
  • Voor een afscheidnemende functionaris speel ik o.a. het personage /de act de verdwenen broer of zus die letterlijk en figuurlijk ‘de vuile was’ buiten hangt en een theatrale beschouwing doet over de afscheidnemende functionaris.
  De act ‘De zwerver’. Een zwerver die tegengehouden wordt, omdat ze niet uitgenodigd is, heeft iets gevonden dat van v.b de directeur of hoofd van de afdeling is en wil dat graag aan hem geven (een witte envelop met zijn/haar naam erop). Maar voordat ze dat geeft vertelt ze op een theatrale manier wat een prachtig beroep de directeur/bedrijfsmanager heeft, vraagt of ze hem/haar een hand mag geven. En dan is ze helemaal idolaat over die handen, de zachtheid, fijne en grove lijnen in zijn/haar handen worden als metafoor gebruikt voor zijn managersstijl, zijn/haar handen worden gelezen en daarin staat de toekomstvisie van de directeur.
  Een quiz voor het publiek, die gemaakt en gepresenteerd wordt door Duinmeijer Acteer & Trainingswerk. Het publiek kan raden welke uitspraak bij welk forumlid hoort . Enkele forumleden op het podium (de directeur, een manager en andere functionarissen) die van te voren zijn geïnterviewd (met of zonder camera) kunnen toelichting geven op deze uitspraak.
  De interactieve act heet:‘Martha die ging proefdraaien.’. Het personage Martha, kijkt door dikke brillenglazen en is een wat wereldvreemd, naïeve boerendochter. Ze komt het podium op met een koffer met allerlei nostalgische oernederlandse attributen, zoals: een melkerskrukje, een los koffiefilter, pruttelkoffie, aardappelschilmandje, afwasborstel, citroenbrandewijn, advocaat, fluitketel, zwabber en pispot enz. Een humorvol stuk, met diepgang, herkenbaar met maatschappelijke relevantie. Het geeft een kijkje in de wereld van een oernederlands leven op de boerderij, wat ontzettende leuk is voor ouderen en toeristen. Ze gaat o.a. samenwonen met haar aanstaande verloofde Johan en gaat verhuizen naar de grote stad, Amsterdam waar ze nog nooit is geweest wat een cultuurshock is voor haar. Ze beschrijft het leven in een dorp op de boerderij en in de stad. Na enige tijd gaat ze toch weer terug naar Tuitjenhorm naar de boerderij en de relatie gaat voorbij. Onder dit verhaal zit nog meer leed die ze niet lijkt te voelen of ze heeft de innerlijke kracht om wat pijnlijk is juist positief te zien.
  Nu wil ze mee doen met het tv-programma, 'boerin zoekt man', maar twijfelt, want ze is bang dat ze niks meer weet te zeggen als er 3 mannen bij haar op de boerderij komen logeren. Ze zou graag eerst willen proefdraaien met 3 mannen uit het publiek, voordat ze zich gaat opgeven voor het programma, nodigt ze 3 mannen uit het publiek uit om te oefenen met stiltes, wat een zeer grappige scéne kan opleveren.
  Nadat ze het publiek zeer bedankt pakt ze vervolgens haar boeltje om op tijd de koeien weer te kunnen melken.
  • Bovenstaande acts kunnen aangepast worden
  • Ook kunnen er nieuwe acts op maat gemaakt worden

  Kosten en aanmelding
  De prijs is afhankelijk van uw wensen. Graag willen we van u horen wat uw wensen zijn, vervolgens maken we met uw informatie een passende act. Wij willen u graag meer informatie geven en een offerte sturen. U kunt ons bellen of mailen (zie contact).

  De acteur/regisseur
  Annelies Duinmeijer is een ervaren trainer, acteur en regisseur en zal zonodig in samenwerking met een of meerdere acteurs een passende act voor u verzorgen.

  Naast acteren, regisseren van interactief theatergroep DAT geef ik trainingen & coaching voor bedrijven en particulieren. Ik heb o.a. toneelopleidingen gevolgd, maatschappelijkwerk en psychologie gestudeerd, een erkende opleiding coaching gedaan en meer dan 20 jaar ervaring in de GGZ. (zie verder, wie zijn wij, coaching, trainingen en andere toneelcursussen en acteren & bewustwordingscursussen)

   

   

  top