• Home
 • Introductie
 • Trainingsaanbod
 • Coaching
 • Cursussen
 • Workshops
 • Acteerwerk
 • Regisseren
 • Teambuilding
 • Begeleide Intervisie
 • Folders
 • Aanmelding en contact
 • Publicaties & foto's
 •  

  Omgaan met moeilijke klanten

  Dit is een vaardigheidstraining en kan ook als workshop gegeven worden (zie workshops) waarin je oefeningen en handvatten krijgt om nieuwe vaardigheden aan te leren om op een professionele manier met klanten om te gaan.
  De werkwijze is interactief en ervarend leren, niet te veel theorie, maar veel oefenen.
  Er zijn situaties met klanten waar je erg ongeduldig van kunt worden, geïrriteerd kunt raken of boos kunt worden, waardoor het werk minder leuk wordt, wat onnodig veel stress kan opleveren en ongezond is, waardoor het ziekteverzuim groter wordt.

  Voor wie
  Deze training/workshop is niet alleen voor begeleiders maar ook bedoeld voor scholen en bedrijven, voor iedereen die met klanten wil werken of al werkzaam is in bijvoorbeeld de horeca, dienstverlening, detailhandel (levensmiddelen, mode, wonen, beautybranche) enz. Zowel mensen die in deze branche werkzaam zijn als scholieren en studenten kunnen aan deze training/workshop mee doen.

  Inhoud
  In deze training kun je vaardigheden leren om op een ontspannen professionele manier met klanten om te gaan. Aan de hand van bruikbare handvatten krijg je verschillende oefeningen en kun je in een rollenspel oefenen met klanten aan de hand van door de deelnemers ingebrachte probleemsituaties. De verschillende klanten (bijvoorbeeld een veeleisende, negatieve, ongeduldige of agressieve klant) wordt gespeeld door een professioneel acteur (die ook de trainer is). Je krijgt ondersteunende feedback van de acteur waardoor je kunt horen hoe je overkomt in je non-verbale en verbale communicatie. Je kunt ontdekken wat je sterke en zwakke punten zijn en je leert hoe je op een professionele wijze effectief kunt communiceren met klanten in moeilijke situaties. Je krijgt door deze training de mogelijkheid om je bewust te worden van je eigen gedrag/communicatieve vaardigheden en het effect daarvan op de klant. Je krijgt veel tips en handvatten om met lastige klanten om te gaan, waardoor je nog meer gemotiveerd raakt om op een professionele manier met klanten om te gaan. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de Duinmeijer-methode: de 5 G’s, je leert met kritiek om te gaan, actief te luisteren en oplossingsgericht problemen op te lossen.

  Resultaat
  Je wordt je meer bewust van je zwakke en sterke kanten
  Je leert je voelsprieten op een positieve manier te gebruiken
  Je leert communicatieve vaardigheden om beter met klanten om te gaan
  Je leert op een professionele manier effectief te communiceren met klanten in een moeilijke situatie
  Je leert om te gaan met kritiek
  Je leert met conflicten om te gaan
  Je leert eigen probleemsituaties bespreekbaar te maken
  Je krijgt de gelegenheid om eigen probleemsituaties te oefenen en hiervan te leren
  Je wordt je bewust van je non-verbale communicatie
  Je leert professioneel met klanten om te gaan
  Je krijgt erkenning en waardering voor je deskundigheid hoe jij met klanten omgaat, waardoor je positieve energie krijgt

  Vorm
  Aan de hand van bruikbare handvatten krijg je verschillende oefeningen en kun je oefenen met verschillende voor jou herkenbare moeilijke probleemsituaties met klanten (gespeeld door een professioneel acteur die ook trainer is) in een rollenspel. Je krijgt ondersteunende feedback over hoe je overkomt van de (acteur) klant wat het juist zo leerzaam maakt. De werkwijze is interactief en ervarend leren, niet te veel theorie, maar veel oefenen.

  Kosten en aanmelding
  Dit is een 1-daagse training. De prijs voor deze training is afhankelijk van uw wensen.
  Wij willen u graag meer informatie geven en een offerte sturen over de training ‘Omgaan met moeilijke klanten’. U kunt ons bellen of mailen (zie contact)

  De trainer
  Annelies Duinmeijer is uw trainer. Zij heeft psychologie gestudeerd, jarenlang gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg met cliëntengroepen met moeilijk gedrag, heeft veel ervaring als trainer, supervisor, coach en is ook professioneel acteur (zie introductie: wie zijn wij).

   

   

  top