• Home
 • Introductie
 • Trainingsaanbod
 • Coaching
 • Cursussen
 • Workshops
 • Acteerwerk
 • Regisseren
 • Teambuilding
 • Begeleide Intervisie
 • Folders
 • Aanmelding en contact
 • Publicaties & foto's
 •  

  Theatraal evalueren

  Theatraal evalueren is een acteertraining met begeleiding van de trainer/acteur /regisseur en zonodig andere acteur(s) waarin de deelnemers de mogelijkheid wordt geboden om een positieve ontwikkeling te ontdekken door terug te blikken naar het verleden, bewust te zijn van de mogelijkheden van nu en geïnspireerd te worden door te kijken naar de toekomst en daar een miniscène van te maken. De scène zal geïnspireerd zijn vanuit je eigen ervaringen/visie over het verleden, heden en toekomst van het bedrijf.
  Het is een theatrale vorm die je als afsluiting van een bepaalde periode kunt gebruiken.

  Voor wie
  Voor grote bedrijven, organisaties, kleine ondernemingen, managers, leidinggevenden e.a. Deze vorm is zeer geschikt als positieve ondersteuning of afsluiting van een reorganisatie, ook biedt het ondersteuning om een innovatiemoment in te zetten of verandermanagement te ondersteunen.

  Inhoud
  Theatraal evalueren is een training met begeleiding van de trainer/acteur/regisseur en acteur(s) waarin de deelnemers de mogelijkheid wordt geboden om te evalueren d.m.v. een brainstorm, dan worden er theatrale beelden gemaakt en vervolgens wordt een gezamenlijke miniscène van gemaakt. Deze scènes zijn geïnspireerd vanuit de ervaringen/visies van de deelnemers over het verleden, heden en toekomst van het functioneren van het bedrijf/organisatie.

  Wat gaan we in deze cursus doen
  We kiezen samen een thema of een herkenbare (probleem)situatie. Vervolgens gaan we met improvisatie en tekst als inspiratie iets leuks creëren en werken we naar een voorstelling toe. Spelenderwijs worden er een aantal acteertechnieken gegeven en krijg je individuele aandacht over met name het samenspel en het acteren.

  De trainer/acteur kan de brainstorm ondersteunen door vragen te stellen over:
  Wat heb je losgelaten?
  Wat heb je verworven?
  Welke successen heb je vroeger gehaald, welke nu en welke denk je in de toekomst te halen?
  Welke mogelijkheden had je toen om je doel te bereiken, welke nu en hoe denk je in de toekomst je doel te kunnen bereiken?
  Hoe was de samenwerking?
  Is er aandacht voor nieuwe ideeën?

  De acteurs helpen de deelnemers met het theatraal maken van de brainstorm (in het maken van beelden, speelbare situaties en scènes) B.v. in het verleden was er een hoog ziekteverzuim met het beeld (wat speelbaar is) dat er een slechte sfeer op de werkvloer was.
  Je krijgt enkele acteertechnieken waardoor je gezamenlijk op basis van improvisatie scènes kunt maken en spelen. Vervolgens kunnen de scènes aan elkaar worden gepresenteerd of aan elkaar gekoppeld worden en de gehele groep kan haar theatrale evaluatie presenteren voor een publiek naar keuze (ander personeel, partners enz.)

  Resultaat
  Bewustwording van je eigen ontwikkeling en de groei van het bedrijf.
  Je leert je collega’s beter kennen, je kunt (h)erkenning vinden bij elkaar en geïnspireerd raken om meer met elkaar samen te gaan werken.
  Je krijgt inspiratie en energie door deze vorm van evalueren, door waardering, doordat je je bewust wordt van een positieve ontwikkeling van jezelf en/of de groei van het bedrijf, door het maken van een scène en ook door het spelen hiervan. Je hebt kunnen ontdekken waar je b.v. als manager meer aandacht aan wilt besteden.
  Deze theatrale, leuke vorm van evalueren, zonder eindeloos gepraat, bedekte taal of machtstrijd, geeft je veel ruimte om te evalueren, wat de mogelijkheid biedt van relativering en kansen tot verbetering.
  Het kan een aanzet geven om bepaalde onderwerpen beter bespreekbaar te maken.
  Je leert spelenderwijs enkele acteertechnieken en je leert samen te spelen.
  Bovenstaande punten kunnen je vertrouwen geven in de toekomst, wat het plezier in je werk bevordert.

  Vorm
  Theatraal evalueren is een acteertraining met begeleiding van de trainer/acteur /regisseur en zonodig andere acteur(s) waarin de deelnemers de mogelijkheid wordt geboden om te evalueren d.m.v. een brainstorm en daar vervolgens een gezamenlijke miniscène van te maken die geïnspireerd is vanuit eigen ervaringen/visie op het bedrijf in het verleden, heden en de toekomst.
  De trainer/acteurs bieden ondersteuning bij de brainstorm en het maken van scènes. Spelenderwijs zullen er enkele acteertechnieken geboden worden vanuit improvisatie en fysiektheater ook zal er zonodig speladvies gegeven worden en aandacht besteed worden aan samenspel en opbouw van personage en scène.
  De trainer/regisseur zorgt dat de scènes zonodig aan elkaar geplakt kunnen worden en dat het geheel gepresenteerd kan worden aan elkaar of aan b.v. collega’s.

  Afhankelijk van de grootte van de groep deelnemers en de tijdsduur van de training kan er gekozen worden voor alle tijdsperiodes (verleden, heden en toekomst) of de grote groep kan in drieën gesplitst worden waarbij elke kleine groep een andere tijdsperiode kiest.
  Methode1: De groep kan vanuit één probleemsituatie het verleden, heden en toekomst bekijken en die uitspelen. B.v. hoe ging je toen met het personeel om, hoe nu en hoe wil je er in de toekomst mee omgaan.
  Methode 2: Of de groep kan vanuit 3 tijdsbeelden (het verleden, heden en de toekomst) of één tijdsbeeld brainstormen over hoe het bedrijf/organisatie heeft gefunctioneerd, nu functioneert en mogelijk gaat functioneren.

  Kosten en aanmelding
  Deze acteertraining duurt 1 of 2 dagdelen. De prijs en de tijdsduur van deze training is afhankelijk van uw wensen. Wij willen u graag meer informatie geven en een offerte sturen over de interactieve theaterworkshop. U kunt ons bellen of mailen (zie contact).

  De trainer/regisseur
  Annelies Duinmeijer is een ervaren trainer, acteur en regisseur en zal in samenwerking met een of meerdere acteurs deze acteertraining geven.

  De trainer is Annelies Duinmeijer. Naast acteren, regisseren van interactief theatergroep DAT geef ik trainingen & coaching voor bedrijven en particulieren. Ik heb o.a. toneelopleidingen gevolgd, maatschappelijkwerk en psychologie gestudeerd, een erkende opleiding coaching gedaan en meer dan 20 jaar ervaring in de GGZ. (zie verder, wie zijn wij, coaching, trainingen en andere toneelcursussen en acteren & bewustwordingscursussen)

   

  top